Preissing a Calder nebudú pokračovať v Astane

16.05.2011 Celý región

KHLFoto: hclev.euASTANA 16. mája (WEBNOVINY) - Americký obranca Tom Preissing a kanadský krídelník Kyle Calder nebudú pokračovať v kazašskom hokejovom klube Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL) Barys Astana. Ako informuje tlačové oddelenie Barysu, obom hráčom sa skončili zmluvy a klub ich neplánuje predĺžiť.

Tridsaťdvaročný Preissing odohral za Astanu dve stretnutia a potom sa zranil, jeho rovesník Calder od januára nastúpil trinásť zápasov s bilanciou 3 góly a 5 asistencií.



Heikkilu strieda v Magnitogorsku Barkov

Vedenie tímu Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL) Metallurg Magnitogorsk angažovalo na post hlavného trénera Alexandra Barkova, ktorý v tejto funkcii nahradí Fína Kariho Heikkilu. Informuje o tom oficiálna stránka \"magnitky\". Barkov bol asistentom Heikkilu v prvom tíme Metallurgu.

Trénerskú kariéru začal v roku 2004 vo fínskom mužstve Tappara Tampere, odkiaľ odišiel pred sezónou 2010/2011.


Bucajev novou akvizíciou CSKA Moskva

Útočník Jurij Bucajev podpísal jednoročnú zmluvu s tímom Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL) CSKA Moskva. Stal sa tak novým zverencom slovenského trénera Júliusa Šuplera v tomto moskovskom klube. Tridsaťdvaročný krídelník v minulej sezóne odohral za Sibir Novosibirsk sedem duelov, neskôr hrával vo Vyššej lige za Zauralie Kurgaň. Bucajev má skúsenosti aj so zámorskou NHL, v ktorej odohral 99 duelov za Detroit a Atlantu.


Kajgorodov zostáva v rodnom Magnitogorsku

Ruský hokejový útočník Alexej Kajgorodov bude aj v nasledujúcich dvoch sezónach pôsobiť v rodnom Magnitogorsku. Ako informuje oficiálna stránka účastníka Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL) Metallurg Magnitogorsk, dvadsaťsedemročný center podpísal dvojročný kontrakt. Kajgorodov je stabilným členom kádra magnitogorského Metallurgu už od sezóny 2001/2002, iba v úvode ročníka 2006/2007 absolvoval šesť duelov v zámorskej NHL za Ottawu.

Na svojom konte má zlaté medaily z MS hráčov do 18 aj 20 rokov. Na seniorskom 75. svetovom šampionáte na Slovensku skončil s ruskou zbornou na 4. mieste.
 

Vyberte región